Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik. Nem azért írok, hogy ezt tovább fokozzam. Azért írok, hogy értsük egymást végre. A nyílt beszéd szükségszerűen fog olyan mondatokat tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy rasszista. De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon), ha magyarnak nevezel engem.Most az egyszer lássuk be, hogy komoly különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a szavakon lovagoljunk.
Nem szeretlek téged.Miért ? Talán mert mások vagyunk ? Részben igen. Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni. Segítelek. Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy "rajta vammá a családi a kártyán". Ezért a pénzért nekem keményen meg kell dolgoznom. Hogy ne menjen ez így a végtelenségig, gyermekeidet csekély műveltsége és szellemi képességei ellenére beerőltetem iskolákba, hogy tanulhasson, szakmája legyen, és képessé váljon az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.

Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz. Te ezt úgy hívod, sukár. Én úgy, cifra nyomor.Nem vagyok irigy. Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre hogyan tettél szert. Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott), és a törvény által számodra nyitva hagyott kiskapukon (elveszed a közös asztalról anélkül, hogy bármit is tennél oda). Nem csak téged hibáztatlak ezért. Ezt neked valakik megengedik. Az én rovásomra. Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt, ami az enyém . Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást, erőszakot, halált kapok érte.Félnem kell tőled.Miért ? Munka... igen, ez gyakori magyarázat a szádból... Hogy a cigány nem kap munkát sehol. Igazad van. Nem adok neked munkát.
Miért ? Nem azért, mert cigány vagy. Azért nem, mert nem értesz semmihez. Nem tanultál szakmát, vagy ha tanultál is, az elvégzett munkádban nincs köszönet. Gyakori kifejezés egy összecsapott, szakszerűtlen munkára a "cigánymunka" .
Szerinted ennek miért pont ez a neve? Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz. Bevételkiesés, sokszoros időbeni csúszás, elégtelen kivitelezés, munkaeszközök, alapanyagok eltűnése. Tehát nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor legalább nem hátráltatsz. Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen. Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.
De nem akarsz kilépni a saját árnyékodból, pedig mindkettőnknek jobb lenne.Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége, ha magadra hagynálak. Nem lenne kit lehúzni szociális alapon, vagy bicskával. Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját mocskodba fulladnál bele. És barátom, nem sok időd van már. Lassan az összes cérnám elszakad. Minden nap elkövetsz valamit ellenem, még ha nincs is benne a híradóban.

Rövidesen eljön az idő, amikor hirtelen megvonok tőled minden kedvezményt. Akkor aztán "romázhatsz", ahogyan jólesik.
Szerintem ne akard ezt elérni. Jobb, ha megvagyunk békességben egymással. Mit várok tőled?
1. Feltétlen tiszteletet, mert én vagyok a kenyérkeresőd.
2. Erőszakmentességet, mert ha egyszer én visszacsapok a tesóimmal, az neked nagyon fájni fog... tudod, még mi vagyunk többen (már bocs, de úgy tudom, ezt a nyelvet beszéled).
3. Törekvést az önellátásra. Tanulást, tanulni akarást, pontos munkavégzést . Ez a sikeredhez szükséges 20%. A maradék 80% legyen az én gondom, meg fogom oldani. Minden segítséget megkapsz.
4. És végre fejezzük be ezt a rasszizmusról szóló ökörködést, hisz mind a ketten tudjuk jól, hogy nem a barna bőröd zavar engem.Baráti tisztelettel: A MAGYAR
U.i.: Beszélni lehet, de a tettek minősítenek."(Ismeretlen szerző)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Free XEvil Demo can solve 99% types of captcha

(Latonyaboymn, 2018.03.27 12:13)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any anti-bot captcha.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

скачать футбол fifa 15

(garneuBisp, 2018.03.27 02:37)

Абсолютно согласен

---
Вы ошибаетесь. Пишите мне в PM, пообщаемся. 3dmgame fifa 15 скачать, fifa 15 moddingway скачать торрент pc или <a href=http://15fifa.ru/novosti-fifa-15>cardona fifa 15</a> fifa 15 фнл скачать торрент

скачать fifa 15 через

(tafePync, 2018.02.01 07:47)

во блин жесть такие изматают насмерть

---
Вы допускаете ошибку. Предлагаю это обсудить. скачать бесплатно fifa manager 15 русская версия, скачать бесплатно игру fifa 15 на андроид а также <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/>fifa 15 скачать ключ</a> скачать фифа 15 ультимейт тим на пк

XEvil can solve 99% types of captchas

(MashaCok, 2017.12.12 21:52)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break almost any antibot protection.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Munkacs (Ukrajna)

(Bela, 2013.07.01 14:18)

Nalunk sem jobb a helyzet, sot . . . az allam penzt fizet az 1. aztan a 2. , a 3. es igy tovabb gyerekek utan . . . . Mit csinal a cigany ? Sorra gyartja a kolykeit, en tartom el az adombol . . . . (a mocskosat) . . .dolgozni persze nem akar . . .budos a munka. Ha rajtam mulna, olyan torvenyt szavaznek meg, amely eloirja, hogy mire kolthesse az ALLAM az altalam a kincstarba befizetett adot. Na ekkor lennek boldog . . . .Sot banyakat nyitnek . . . aki munkakerulo, azt erovel besoroznam a banyamunkasok soraiba. Adot fizettetnek a jovedelmebol, stb. Lehet, hogy Augusto Pinochet lennek es 80 evesen kivegeznenek . . . de vallanam ezt a halat, ha a Magyar nyakarol levakarhatnam a ciganyt. Ettol a lepratol meg kell menteni csoro Magyarorszagot. Es ezt a szart koszonjuk a zsidoknak, - ez meg a masik korsag, de ez meg a jobbik eset. Ezek talan elore viszik az orszagot, - a jut is marad is elven . . .
Hangsulyozom, csak a munkakerulo ciganyokat es az elitelt ciganyokat erinti az utalatom. Tisztelet a kivetelnek . . . .Van olyan cigany csalad munkacson, ahol a 2 gyerekbol az idosebbik jogot vegzett, a masik gyerek 2 diplomas pedagogus - tisztelet nekik. Na oket kell peldakent emlegetni, de oket mar a sajat fajtajuk sem ismeri el, mert ne ugy elnek, ahogy a ciganyok, . . . .ARULOKNAK nevezik oket, akik eladtak a lelkuket. Na ez a mai ciganysag . . . .Tuzre veluk !!!

evakatalin@gmail.com

(pedagógus, 2010.01.01 11:52)

Sok cigány tanítványom volt az elmúlt évtizedek alatt. Gyermekként voltak köztük jók és nehezen kezelhetők. Ha felnőttként találkozom velük többségük köszön, megáll velem beszélgetni. Ismerem sorsukat, jelenüket. Ők ékes bizonyítékai annak, hogy a szülői ház meghatározója egy gyermek jövőjének, sikeres, vagy kilátástalan, nyomorba fúlt életének. A családi minta, erkölcsi, etikai értékek beleivódnak sejtjeinkbe. Hiába voltak az álmok, nem tudtak szakítani a szülői házzal, az ott folyó (cikkben leírt) életmóddal. Nagyon különlegesnek, erősnek és keményen elszántnak kell lenni ahhoz, hogy ezekkel valaki szembeszálljon és maga mögött hagyja. Erre néhány próbálkozást láttam, de mind kudarcba fulladt. Egy család kivételével, ahol egy nagyon erős édesanya fogta a négy gyermekét és kilépve a helyi cigányközösségből szakmunkásképzőbe járatta a gyerekeit. Igaz neki folyamatosan volt munkahelye, ahol megbecsülték. Mivel kis közösség vagyunk mindenki látta - és képességeihez mérten segítette is - azt a heroikus küzdelmet, amit a gyerekei tisztességes felneveléséért, iskoláztatásáért folytatott. Én a korán meghalt édesanyámtól a következő mondatot kaptam útravalónak: "Tanulj, mert az életben elvehetnek mindenedet, csak a tudásodat nem, s azzal mindig talpra tudsz állni!" Vajon hány cigány szülő ad ilyen útravalót a gyerekeinek?

vivien0419@freemail.hu

(Egy lány, 2009.12.31 18:42)

Igen,ez a levél teljes mértékben jogos.És ezt én mondom,egy cigány.De értsd meg magyar,hogy mi is félünk tőletek,mert volt már példa(Magyarok tették)egy gyilkosságra,nem írom le a település nevét,és én ismertem azt az embert..(nyugodjon békében).És az is igaz hogy kell az iskolázottság.de nézzétek meg mennyi romának van szakmája,értelmes,tiszta,és mégsem kap munkát.és ez a bőrszine miatt van.Hiába féltek tőlünk,mi nem alakítotunk egyesületet hogy kitirhítsunk titeket az országból..Jó elismerem sok cigány,alkoholizmus rabja,szemét,lop,csal,de a megélhetése miatt folyamodik erre,mert nem kap munkát.Iskolázott,iskolázatlan.. Üdv..