Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EZT MINDEN AUTÓS OLVASSA EL!

JOGOSÍTVÁNYUNK VÉDVE VAN!

Egy 70 km/h Max. Sebességű útszakaszon, 250 km/h seb.tovább sebsséggel radarba futó autós védőbeszéde a bíróságon:

"Tisztelt bíróság, valóban láttam egy fehér alapú, kör alakú táblát, amiben a 70-es szám volt, de nem volt semmilyen mértékegység mellette. Ahogy önök is tudjak, az 1837. július 4-i törvény kötelezi országunkat a metrikus mértékegység használatára.

Továbbá az 1961. május 3-i 65/501 számú törvény kimondja, hogy a hosszúság mértékegysége a méter, és az idő mértékegysége a másodperc.

Én el sem tudom képzelni, hogy a Belügyminisztérium nem tartja tiszteletben a Köztársaság törvényeit. Tehát logikus, hogy ha nincs odaírva a mértékegység, akkor a sebesség alapértelmezés szerint m/sec-ban értendő. A 70 m/sec maximális sebesség, megfelel 252 km/h-nak.

A rendőrök azt mondták, hogy 250 km/h sebességgel autóztam. Nem is vonom kétségbe a rend őreinek pontosságát. Tehát 2km/h sebességgel a sebességkorlát alatt voltam. Így tisztelettel kérem a bíróságot, hogy adják vissza a jogosítványomat, amit egy sajnálatos tévedés folytán vettek el a rend éber őrei."

Hoppá! A magyar KRESZ-ben (1/1975 KPM-BM rendelet) sincs mértékegység, csak az, hogy "sebesség", ami így logikusan m/sec-ot jelent!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

oregszivar@gmail.com

(oregszivar, 2010.12.30 16:30)

Jó duma, csak nincs olyan bíró a világon, aki ennek alapján felmentene! Más: a fizika ismeri a saját törvényeit, sőt be is tartja: m'=mXv2 (a tehetetlen tömeg egyenlő a nyugalmi tömeg szorozva a sebesség négyzetével. Ezt nem érdemes figyelmen kívül hagyni!